Kerüld el a karácsonyi kapkodást -CSEKKLISTA

Kerüld el a karácsonyi kapkodást -CSEKKLISTA

Pánikmentes téli pihenés! Ha hétről hétre beosztod a tennivalókat, igenis tökéletes lesz a Karácsonyod.Olvass tovább...


Kerüld el a karácsonyi kapkodást!
Karácsonyi teendőlista lépésről lépésre

 

Egy hónap múlva itt a karácsony, a legtöbb családban ilyenkor feltorlódnak a feladatok. Vannak halogatós, utolsó napokban elintézős típusok, és vannak, akik már szeptemberben pontosan tudják, kit milyen ajándékkal fognak meglepni, és milyen ünnepi menü kerül az asztalra. Te melyik típusba tartozol?

Az ideális talán az lehet, ha az adventi időszak kezdetén elkezded a ráhangolódást. Hol, kivel, mennyi ideig szeretnétek tölteni az ünnepeket, kinek milyen meglepetést hozzon a Jézuska, segít-e valamilyen dekoráció karácsonyi hangulatba jönni, és milyen sütemény illatozzon eközben az asztalon?

 

Karácsonyi teendőlista

A MosóMami szeretne segíteni neked, hogy a készülődés ne egy nagy kapkodás és idegbaj legyen, hanem valóban szeretetben és harmóniában teljen. Ezért állítottuk össze ezt az ünnepi teendőlistát. Ha elkezded megvalósítani apránként, mire elérkezik a Szenteste, minden tökéletes lesz!

 

4 héttel karácsony előtt:

Egyeztess a munkahelyeden, hogy melyik az utolsó munkanapod az ünnepek előtt, és lesz-e karácsonyi céges rendezvény, amire számítanod kell!

Kezdd el a nagytakarítást, minden hétvégén tudsz egy kicsit haladni vele. Ha kiszerveznéd ezt a feladatot, vedd fel a kapcsolatot egy takarítóval jó előre!

Beszélj a rokonokkal, barátokkal, hogy melyik nap kihez mentek!

Készíts listát azokról az emberekről, akiknek szeretnél ajándékot adni! Írd melléjük, mekkora összeget tudsz költeni rájuk és gyűjts néhány ötletet!

Nézd meg, mi az az ajándék, amit már akár meg is tudsz rendelni ezek közül az internetről!

Írd fel, milyen dekorációt szeretnél, és mit kell hozzá beszerezni még! Gondolj az ünnepi asztal terítékére és a karácsonyfa díszítésére is!

 

3 héttel az ünnepek előtt:

Találd ki a menüt, ha te leszel a vendéglátó! Gondolj az allergiásokra, a gyerekekre vagy a speciális étrendet folytatókra is! Ha ügyes vagy, hazai idény alapanyagokból is tudsz remek fogásokat varázsolni, így karácsonykor is környezetbarát maradhatsz!

A menühöz a tartós alapanyagokat és az italokat beszerezheted már akár most. A szaloncukrot, csillagszórót, gyertyákat is megvásárolhatod már előre.

Azoknak az ajándékoknak a beszerzését, amit nem tudtál online megrendelni, tervezd be a mindennapos útvonalaidba! Előbb-utóbb biztos jársz arra, amerre kapható, és akkor nem kell az utolsó napok legnagyobb dugójában keresztül szelned a várost!

 

2 héttel karácsony előtt:

Válaszd ki, milyen zene fog szólni, amikor együtt lesztek!

A csomagolópapírok, masnik beszerzésének is eljött az ideje! Ha teheted, válassz újrahasznosított, újra használható vagy lebomló csomagolóanyagokat!

Ha szoktál karácsonyi üdvözlőlapokat vagy e-maileket küldeni, lassan annak is itt az ideje!

 

Az utolsó héten:

Csomagold be az ajándékokat!

Vedd meg a karácsonyfát, keresd elő a díszeket és a talpat!

Szerezd be a menühöz a friss alapanyagokat is!

Kezdj el sütni, főzni! A mézeskalács, a bejgli, a töltött káposzta előre elkészíthető, a frissen sültek maradnak az utolsó órákra. Érdemes erről is egy kis listát írnod, hogy ne csússz el!

Díszítsd fel a karácsonyfát!

+1. Öleld meg a családodat! :)

Boldog, békés karácsonyt kívánunk!

 

 

(a képekért köszönet: Ellie Lord,Toa Heftiba,Roman Kraft,Paola Chaaya)« vissza
Blog
Kipufogógáz a kredencen- hogyan portalanítsd otthonodat?
Cimkék: kiemelt,

Azt hinnénk, ha hetente porszívózunk, tiszta a lakás...Most tekintsünk el a mindennapi,általában hasznos baktériumok millióitól, de foglalkozzunk komolyan valami igazán zavaró,aprócska dologgal: a háziporral.

Tovább
Hennázás: jelenleg jóban vagyunk :)
Cimkék: kiemelt,

Már-már feladtam a hennás kísérletezéssel, amikor is megszületett a rubinvörös árnyalat. De van,ami fontosabb a kapott színnél is...Elmondjuk

Tovább
Konyhai maradékból tojásfesték: ÖKO HÚSVÉT
Cimkék: kiemelt,

Hajlamosak vagyunk szkeptikusak lenni a természetes festékanyagokat illetően. Pedig a henna után ez az öko tojásfestő módszer gyerekjáték. Szó szerint...

Tovább