Hajfestés okosan, takarékosan

Hajfestés okosan, takarékosan

Elmondom neked, hogyan tudsz a lehető leghatékonyabban, mégis fejbőr-hajszerkezet kímélő módon szépülni, akár otthon is.


Egy barátnőm szerint van az a kor, amikor bevállaljuk az ősz hajkoronát, de addig is szeretünk változatos színekben és frizurával virulni.

 

Sajnos, nekem a henna-indigó nem jött be (azért sajnos, mert a hajfestékek összetétele több,mint botrányos kozmetikai vegyész szemmel is), viszont ápolatlan buksival nem túl előnyös tárgyalásra járni.

 

Neked is elmondom, hogyan tudsz a lehető leghatékonyabban, mégis fejbőr-hajszerkezet kímélő módon szépülni, akár otthon is! Ha jobban bízol a fodrász keze munkájában sem baj, de ezeket a tanácsokat érdemes megfogadni:

 

 1. Ha csak a szín miatt akarsz festeni, válassz színezőt vagy féltartós festéket a drogériák polcairól. Mókának jó, és előbb utóbb kimosod…
   
 2. Ha már ősz haj eltakarása a cél, felejtsd el a dobozos festéket, és térj be egy fodrászkellékesbe! Jó minőségű, lehetőleg ammónia,-és ppd mentes (parafeniléndiamin, toxikus anyag több országban eleve már kitiltották) profi festéket válassz oxidáló szerrel. Ez kb. 2500 Ft is lehet, de rövid hajnál 2x, hosszúnál 1x egész hajra elég!
   
 3. Csak első festésnél fesd az egész hajat, és kezdd a hajtőnél! A következő festésnél hajtöveken kb 40, a haj többi részén csupán 25 percig hagyd a festéket-feltéve, hogy az árnyalaton nem változtatsz.
   
 4. OLAJOK: igenis keverhetsz hajszerkezet védő,-regeneráló olajat a festékbe. Egy hajfestéskor kb 1 evőkanállal. Pl. argán, jojoba vagy mandula olaj nagyszerű választás. Egyszerűen a bekevert, felvinni kész „masszába” keverj bő evőkanálnyit az aranyló olajokból.
 5. Festett hajat mindig balzsamozz is, és lehetőség szerint színkímélő, gyengéd növényi tenzidekkel készült sampont válassz!
   
 6. EXTRA TIPP: színfrissítéshez keverj balzsamhoz valamennyi hajfestéket és 10 percig hagyd hatni a hajadon :)


« vissza
Blog
A fenébe a ráncokkal!-de hol van az a fene???
Cimkék: kiemelt,

Az utóbbi időben újra mindenki mindenáron a ráncaimat akarja eltüntetni.A vicc, hogy 14 éves lányokon mutatják ezt be.De akarunk mi ráncok nélkül élni?...

részletek
Babaruhák mosása 1x1

Amikor babamosószert látok a polcon két kérdésem van:egy:adott gyártó akkor mégis milyet gyárt a felnőtteknek?Kettő: ha meg a felnőtt mosószer higított változatát adja el "babásként"miért kerül kétszer annyiba...

részletek
MELYIK A TE SHEAVAJAD?
Cimkék: kiemelt,

Önmagában is kitűnő bőrápóló, alapanyagként pedig egyenesen kötelező minden kozmetikumba, ezért is érdemes akár hobbi,-akár profi készítőként átgondolnod, NEKED melyik változat lehet a nyerő

részletek