Bárányszőrbe bújt csodaszer: KERATIN

Bárányszőrbe bújt csodaszer: KERATIN

Szögezzük le, nincs növényi keratin-vagy van, de az csak hasonló tulajdonságokkal bír.Másképp kötődik a haj proteinjeihez. És a kreatin is létezik,mint „testépítős cucc” plusz kozmetikai alapanyag.

 

Az igazi hatást azonban egyértelműen a keratintól várhatjuk, és teszi is a dolgát-rengeteg bőr,-és hajápoló termékben megtalálható.

 


MIÉRT JÓ A HAJNAK?

 

Mert ebből épül fel nagyrészt, és ez az anyag szerencsére be is tud épülni a haj szerkezetbe, és valóban regenerál, simít, szépít. A bőrre is így hat, rugalmasabb, hidratáltabb és selymesebb tapintású lesz. Samponban, hővédő és hajformázó spraykben, balzsamokban igazán hasznos összetevő, a hajszálak kevésbé töredeznek, és fényesebbnek is tűnnek.

 

VEGÁN?

 

Nem, a valódi keratin állati eredetű, leginkább gyapjúból állítják elő. Szerencsére ehhez kifejezetten nem kell elpusztítani az állatokat. Valódi tiszta keratint hivatalos gyártótól és szintén hivatalos forgalmazótól tudunk beszerezni-olyan ez,mint a lanolin-a TISZTASÁG fél egészség, komoly állategészségügyi szűrésen megy át az alapanyag,mielőtt a kencénkbe kerül.

Hidrolizált, azaz vízoldékonnyá teszik a keratint, így már szépen beépíthető számos kozmetikumba.

A keratin barna, alacsony viszkozitású folyadék egyébként.1-4% körül érdemes alkalmazni; a bőrön maradó kozmetikumba 2% ideális több szempontból. Hajon a4% sem túlzás, ott igazán szépen látható a simító hatás.

A cimkén úgy találod meg, hogy "Hydrolised keratin".

Selyemhernyók bábjából a "Hydrolised Silk Protein" nevű anyag készül, nem meglepő módon.

 

Milyen növényi alternatívák léteznek?

Ha ilyet látsz a cimkén, hogy Hydrolised ALMOND protein, akkor mandulából előállított fehérjét tartalmaz.

Készül még szójából, búzából is ilyesmi. Ezek adagolása körültekintést igényel, mert gyakoribb az irritáció előfordulása.

 

 « vissza
Blog
Melegszendvics helyett tiszta zokni
részletek
Babaruhák mosása 1x1

Amikor babamosószert látok a polcon két kérdésem van:egy:adott gyártó akkor mégis milyet gyárt a felnőtteknek?Kettő: ha meg a felnőtt mosószer higított változatát adja el "babásként"miért kerül kétszer annyiba...

részletek
Mit tegyél a bőröddel 40 fokban???
Cimkék: kiemelt,

Az ember és az ember lánya sem hanyagolhatja el magát tikkasztó melegben.Sőt, a natúr megoldások ilyenkor üdítően hatnak...

részletek