Amiért Én beépítettem az agyagokat a bőrápolási rutinomba (és Talán Neked is kellene)

Amiért Én beépítettem az agyagokat a bőrápolási rutinomba (és Talán Neked is kellene)

Tapasztald meg saját bőrödön, miért használnak a legnagyobb gyártók is agyagot a kencékbe.Az agyagok mind több terméktípusban hódítanak teret.Mi a titkuk...?Ahogy egyre több mesterséget anyagot fedezett fel az emberiség-és a kozmetika iparra hatványozottan igaz-annál jobban vágyunk a természetes megoldásokra. A rohanó világban különösen jól esik bőrünkön érezni a természetes alapanyagokat. Kitűnően működnek a bőr víz/zsír háztartásának javításában. Szépen lehet simítani az arcot, megelőzni a ráncokat.  Jól csillapítják az irritált bőr feszültségét.

 

Az agyagokat a wellness szalonok után mi magunk is könnyen elérhetjük már.  A pakolást, maszkot beépíthetjük a heti bőrápolási rutinba. Igazán megfizethetőek és kiadósak. Ráadásul számtalan módon-alkalmazkodva bőrünk aktuális állapotához-felhasználhatóak.

 

 

AZ AGYAGOK EREDETE

A fő kőzettípusok, melyekből a kozmetikai agyag ered:

 

KAOLIN: toxinokat és egyéb szennyeződést szív magába, de hatásában a bőrpirosságot segít enyhíteni, nyugtat.

ILLIT: kálcium-karbonátban gazdag, de magnéziumban szegényebb agyagkőzet, erőteljesebben tisztító hatású.

SZMEKTIT: Főképpen méreganyagok kiürülését segíti elő, a Szmektit-ek egyik csoportja a MONTMORILLONITE: A Montmorillonite-ot 1847-ben fedezték fel Montmorillon-ban fedezték fel, Franciaországban. A legnépszerűbb tagja a francia zöld agyag, olyan szükséges ásványokat tartalmaz (magnézium, réz, szelén, stb.), mely enzimek termelődését segíti elő a szervezetekben.

MINŐSÉGI KÖVETELMÉNY

 

Miután kifejtették az agyagokat, tisztítják és napon szárítják. A minőségi agyag víztartalma 3-8% közötti. Színük némilegeltérhet a „standard”-tól, hiszen természet adta. Azonban bizonyos mikrobiológiai tisztaságnak meg kell feleniük. Illetve kozmetikai tisztasági követelményeknek is eleget kell tenniük.

Jócskán tartalmaznak fémvegyületeket, természetes eredetű ásványi sókat, könnyűfém ionokat is, nehézfémeket is. Azonban ezek mértéke nem haladhatja meg az EU-s rendeletben foglaltakat. Ezt az ún. termékspecifikációban nézheted meg. (angolul: Certificate of Analysis). Így bármilyen kozmetikumba téve a szépségedet fogják szolgálni.

Szilárd szennyeződéstől is mentes kell legyen. A könnyebb használhatóságért jó, ha extra finomságúra van őrölve. Azonban kerüljük a belégzést!


A legnagyobb bányák Franciaországban, Brazíliában és Ausztráliában vannak. Mi francia eredetű agyagot kínálunk.

 

 

 HATÁSMECHANIZMUS:

 

Kétféle módon hatnak a bőrfelszínen: egyfelől magukhoz vonzzák az olajat, koszt. Ezt ABSZORPCIÓNAK hívják. Másfelől a jótékony ásványi sókat és fém ionokat (Kalcium, Magnézium, Réz, Nátrium, Kálium, Foszfor ) leadja a bőrnek. Ez a folyamat az ADSZORBCIÓ.

 

ZSÍROS BŐRRE JAVASOLT agyagok: a zöld és vörös. Csökkenti a zsírosságot, és összehúzza a pórusokat. Néhány használat után tapasztalható a javulás. Kellemesebb lesz a bőrérzet, és ragyogóbb a természetes bőrszín.

 

NORMÁL BŐRRE: Sárga, rózsaszín és barna agyag.

 

ÉRZÉKENY BŐRRE: Fehér agyag elsősorban.

 

RECEPTEK:

 

1. ALAP MASZK:

- agyag

- forralt víz vagy virágvíz

 

A kettő arányát úgy állapítsd meg, hogy tejföl sűrűségű maszát kapj. Szemedbe ne kerüljön a kence.

Ezt a maszkot heti 1x javaslom használni. Nagyon zsíros, problémás bőrüek heti kétszer is alkalmazhatják.

 

2. KLEOPÁTRA PAKOLÁS

- 10 g rózsaszín agyag

- 5 g kecsketejpor

- forraltvíz szükség szerint

- páp csepp olívaolaj

 

 Először a porokat keverd el, majd vízzel és némi olajjal keverd lágy masszává. Megtisztított bőrre vidd fel és 10 percig hagyd is rajta. Lazíts :).

 

3. AGYAGOS ARCLEMOSÓ

30 g folyékony szappanhoz adj 1 g agyagot. Bársonyos bőr lesz a jutalmad, ha ezzel mosakodsz minden reggel és este.

Extra zsíros hajnál samponnal is ugyanígy járj el. Alaposan öblítsd majd ki.

 

Próbáld ki szépségtippjeinket és nem fogsz csalódni!:)« vissza
Blog
Lehet,hogy a turkálós ruha egészségesebb?
Cimkék: kiemelt,

Több,mint városi legenda, hogy a frissen vásárolt ruhákat mindig legalább egyszer mossuk ki viselés előtt..De miért is?

részletek
TeÉsŐ-meg az érzékeny bőre..
Cimkék: kiemelt,

A versenyt komolyan veszik, de a testápolást csak lazán. Pókerben nem ismernek tréfát, de a csajos hisztiket maguk között kiröhögik.Ők,igen...

részletek
A fenébe a ráncokkal!-de hol van az a fene???
Cimkék: kiemelt,

Az utóbbi időben újra mindenki mindenáron a ráncaimat akarja eltüntetni.A vicc, hogy 14 éves lányokon mutatják ezt be.De akarunk mi ráncok nélkül élni?...

részletek