A mosás Angyalai ezért adták az Ecetet a kezünkbe

A mosás Angyalai ezért adták az Ecetet a kezünkbe

Teheted uborkasalátába, vadasba és lencsefőzelékbe.Amúgy meg higiénikusan takaríthatsz vele.Az ecetről beszélünk...


Amikor elköltöztem otthonról, senki nem mondta,hogy ilyen macerás magamra takarítani. Itt már nem csak segítettem Anyunak. Ha nem mostam nem volt mit felvenni. Például. Egyik balatoni nyári szálláson a házinéni beinvitált a padlástéri szobába, ahol friss, de még picit ecetes illat volt. Makulátlan tisztaság. Mivel nem álltam jól anyagilag, hamar megfogadtam a tanácsát. Igenis lehetséges ecettel takarítani. A szag elillan, de aki nem bírja, citromsavval helyetessítsen.

Az ecet "házi" vírusokat elgyengítő tulajdonságáról itt is olvashattok. http://www.abc.net.au/health/talkinghealth/factbuster/stories/2012/02/02/3407024.htm

 

Nézzük, Nálad hogy segíthet ez az egyszerűen nagyszerű csodaszer:

 

PRO TIP #1: Szagmentesítés

 

Nincs az a koszos és szagos hűtő,amit ne tudnál tömény ecetbe mártott szivaccsal megmenteni. Csillogó felületek, friss illat fog uralkodni.

 

(Nicolas Barbier fotója)

 

PRO TIP #2: Pihe-puha ruhaneműk

 

Használj öblítő helyett 30 ml 10% os ecetet. Enyhe fertőtlenítő hatása van és puhává varázsolja a régebbi törülközőket is.

 


 

PRO TIP #3:  Ragyogó  színek-igen, a fekete is...

 

Az ecetes öblítés megóvja a színeket a fakulástól. Valójában a legjobb lenne, ha mindig enyhén savas mosószerrel mosnánk (pl. Econut levendula). Így a textilszálak nem nyúlnak meg, nem engedik ki a festékanyagot.

Ha már festékanyag: ecetes vízben áztatva az izzadtságfoltos vagy más ruha által megszínezett darabot újjá varázsolhatod.

 

 

 

PRO TIP #4: Tükörfényes ablak

 

Ha már eltávolítottad a koszt az ablak vagy tükör felületről, jöhet az ecetes áttörlés. Taszítja a port és sokáig csillogó marad a felület.

 

PRO TIP #5: Higiénikus  felületek

 

Említettük,hogy az átlagos házi vírusokkal bacikkal egész jól elbánik az ecet. A mikroorganizmusok fehérjéit rombolja. Én mindig áttörlöm a konyhapultot ecetes ronggyal, töményen :).

 

PRO TIP #6: Fehérítés

 

Szépen kiveszi az izzadtságfoltot. De szintén semlegesíti a fűtés, dohányfüst okozta sárgulást. Fehér pelusok mosásához, áztatásához kifejezetten hasznos társ.

 

 

PRO TIP #7: VÍZKŐOLDÁS

 

Tedd pumpás flakonba, adj hozzá egy kis vizet. És kész is a házi "bumm" vízkőoldó.

 

Egy szuper videó Szilvitől:https://www.youtube.com/watch?v=zDUaAudZUtw

 

Bíztatlak, hogy tarts otthon ecetet,és ne csak salátákhoz használd. Hamar elillan a szaga és fillérekből megúszod a takarítást.

 

Szép napot!

MM Kriszti« vissza
Blog
Hogyan tedd meg az első lépéseket a vegyszermentes élet felé?

Tiszta baba, rendes ház-tartja a mondás...Észrevetted, hogy a rendelőben, a kórházban meg aztán a séták alkalmával mintha versenyt futnánk mi anyukák? Rengeteg a feladat, és sokszor nem jut idő a legfontosabb dolgokra.

Tovább
Szájápolás, egészség és a fluorid esete
Cimkék: kiemelt,

Alig 150 éves az első fogkefe, amit csak vízzel használtak. Jóval később kezdtek mindenféle pasztát is használni a polírozáshoz, tisztításhoz. Az 1900as évek elején fedezték fel, hogy a fluor a fogzománc képződésében fontos szerepet játszik, főleg gyermekeknél...Azóta persze történt ez-az, és a bizalom megrendült...

Tovább
Gyümölcs szezON-induljon a szépítkezés
Cimkék: kiemelt,

Már májusban elérhetőek a korai cseresznye és a mézédes eper. Mindkettő magas C-vitamin tartalmú és ásványi anyagokban, valamint vízben gazdag. Rövidesen jönnek az „új” zöldségek és ne feledkezünk meg gyógynövényeinkről sem.

Tovább