8 KÜLÖNLEGES dél-amerikai szépségvaj, amit ismerned kell

8 KÜLÖNLEGES dél-amerikai szépségvaj, amit ismerned kell

Minden okuk megvan a mosolyra a brazil hölgyeknek-a természet bőséggel adta nekik a szépségolajokat, vajakat.Hajuk és bőrük ragyogó és mindig kamera kész.Hogy csinálják?


BACURI vaj /  INCI:  Platonia Insignis

 

forrás: www.rainforestchica.com

 

Sötétbarna, markáns, kemény vaj. Természetes A,-és C vitamin tartalmú,gyulladáscsökkentő és erős antioxidáns tulajdonságú összetevő. az elmúlt évek dél-amerikai kozmetikai kiállításainak sztárja.  2-5% között érdemes használni. Különleges bőr,-és haj érzetet kölcsönöz, és nagyn szépen hidratál. Magas százalékban  palmitin, mirisztil és lauril sav található benne.

 

 

CUPUACU /INCI: Thebroma grandiflorum

 

 

Fitiszterolokban gazdag, lanolin (gyapjúviasz) érzetű vaj, mely a vízmolekulákat a bőrhöz köti. Ezért kitűnő "barrier" és hidratáló. Ily módon ajakbalzsamok, popsikrémek, hajvégápolók fő összetétele lehet.

 

ILLIPE/ INCI: Shorea Stenoptera

 

A sheavajhoz hasonló érzetű vaj. Fokozza a bőr rugalmasságát, miközben szépen visszazsírozza azt.

 

KOKUM/ INCI: Garcinia indica

 

Trigliceridekben gazdag kemény zsiradék, mely kézmelegben gyorsan olvad és gyönyörűen beszívódik. Hasonló a murumuru-hoz. A dél-amerikai vajak mindegyike kissé barnába hajló (természetesen a finomítatlan verziót nézzük) és valamicske kávés aromája mintha mindegyiknek lenne :). A BABASSU/ INCI:  Orgbignya Oleiferavaj is ilyen, ezt a vajat,olajat már régóta forgalmazzuk, nézd csak: http://mosomami.hu/Babassu-olaj

 

forrás: kokumbutter.net

 

MURUMURU/ INCI:  Astrocarium murumuru

 

Selymes, könnyed zsiradék. Szombahőmérsékleten még kemény, de meglepően gyorsan elolvad testhő hatására. Hajápoló szerek fő adaléka, mert nem nehezíti el a frizurát és gátolja a további roncsolódást.

Itt bővebben olvashastz róla: http://mosomami.hu/?kereses=murumuru

 

TUCUMA/ INCI: Astrocaryum vulgare

 

Lauric és mirisztnsavban gazdag bőrápoló. Karamell színű és kissé kávé illatú hidratáló összetevő.

 

 

UCUBA/ INCI: Virola Sebifera

 

Gyulladást csökkentő és enyhe fertőtlenítő hatású vaj. Tapintásra a méhviaszhoz hasonló. Balzsamos készítmények alapanyaga.

 

Ezeket a speciális összetevőket becsüljük meg, hiszen kivételes forrásból származnak. Igazi csemegék bőrnek, testnek és léleknek. Valószínűleg tucattermékekben sosem lesznek jelen, de ha megóvjuk a forrásokat, az egyedi igényekre fókuszáló kozmetikai gyártól megörvendeztetik velük vásárlóikat.

Keress bátran bennünket, ha finomított vagy finomítatlan verziót keresel ezekből a különlegességekből. Mindig friss szállítmányt tudunk biztosítani néhány munkanap alatt.

 

(a borítóképért köszönet Caique Silva-nak)« vissza
Blog
Hogyan legyél Öko az öblítők kiválasztásánál?
Cimkék: kiemelt,

Automatikusan vesszük le a mosószer mellé az öblítőt is a polcról. Olyanok,mint a borsó meg a héja. vagy mégsem?...

Tovább
Babaruhák mosása 1x1

Amikor babamosószert látok a polcon két kérdésem van:egy:adott gyártó akkor mégis milyet gyárt a felnőtteknek?Kettő: ha meg a felnőtt mosószer higított változatát adja el "babásként"miért kerül kétszer annyiba...

Tovább
E- számok a natúrkozmetikumban?
Cimkék: kiemelt,

Most olyan sűrítő, stabilizáló szerekkel foglalkozunk, ami szinte minden kozmetikumba kell, de ételeinkben egyre inkább fintorgunk tőlük.

Tovább