SLS-ezután tényleg kerülni fogod!

Magyarországon is közel 10 éve megy a városi legenda, hogy "hú az SLS nem jó" meg, hogy "kerüld az SLS-t" a samponban, tusfürdőben, de ha lehet, a mosószerben is. Na már most :

1. Nem csak az SLS nem jó

2. Akkor mégis mivel fürödj?


 

Azt szoktam mondani, hogy Anyaföldünknek egy nagy baja van, hogy az ember megtelepedett rajta. Persze szép és csodás a bolygó, imádok itt élni, de sajnálom, hogy a pénz és érdek mindennél fontosabb egyes köröknek. az egy dolog, hogy a Földet kiszipolyozzuk, de mellette még az emberi egészség sem szent.

Sodium lauryl sulphate, laureth sulphate és társai(lásd lenti felsorolás) átmennek egy olyan kémiai eljáráson (etoxilálás),ami során az 1.4 dioxán nevű rákkeltő anyaggal szennyeződnek. Hogy milyen mértékben, azt nem igazán lehet tudni, de olcsó húsnak híg a leve. Tehát ha egy kiló SLS 480 forintba kerül gyártói áron és a leg elemibb  glükozid (cukortenzid, növényi habzóanyag)minimum a háromszorosa, akkor sejtjük...sokan szidják az amerikaikat, hogy buták, de mégis Kalifornia élen jár valamiben: van egy tiltólistája, melyet nem enged kozmetikumokba tenni: https://oehha.ca.gov/proposition-65/proposition-65-list

Nem egy darab sampontól leszel beteg, hanem a KOKTÉLHATÁS fog begyűrűzni. A sok apró  molekula összeadódva dolgozik: egy sampon. Egy tusfürdő. Egy arctonik. Egy arckrém. Aztán még a mosószer,stb stbs stb. Nézdd a cimkét és ha lehet, kerüld ezeket:

-  Sulphate "szulfát" végű szavak

- PEG-ek

- Polysorbate 20-40-60 és társai

Mivel gyorsan fejlődik a vegyipar-azon belül is a kozmetikai alapanyagok- lehet, hogy eljön az idő, amikor sokkalta tisztábban lesznek ezek az anyagok és nem kell tartani mellékhatástól. Addig is, mi próbáljuk kerülni az etoxilált alapanyagokat.

 

Előnyben részesítjük:

- Növényi alapú tenzidek (glükozidok, habzóanyag)

- Növényi alapú emulgeátorok és szolubizálók (zsírt és vizet hoznak össze)

- Antiallergén illatanyagok

- Színezék mentesség

- Természetes gélképzők

- Természetes növényi vajak és olajok

 

Anno azzal kezdtem, hogy főzött, kézműves szappant kezdtem használni. Mai napig szeretem. hajra nem vált be annyira. Változatos illatok, formák és összetételek jellemzik ezeket. A különféle zöld vonalas tusfürdők-samponok a nagy kedvencek, olyan kíméletes és lágy habbal tisztítanak, hogy csak ritkán kell testápolót és hajbalzsamot használnom. Így jól jár a természet és a bőrünk is.« vissza
Blog
Keverem-kavarom: DE MIVEL?
Cimkék: kiemelt,

A siker néha apróságokon múlik. A saját kence olcsó és biztonságos. Neked is sikerül tippjeinkkel...

Tovább
Legújabb termékünk: ARANYVAJ- Prémium sheavaj
Cimkék: kiemelt,

Létezik olyan kence ami az egész család napi bőrápolását megoldja- ez a prémium sheavaj. Egyetlen tégelyben bőrtápláló olajok, gyulladásgátló triterpének és vitaminok.

Tovább
Konyhai maradékból tojásfesték: ÖKO HÚSVÉT
Cimkék: kiemelt,

Hajlamosak vagyunk szkeptikusak lenni a természetes festékanyagokat illetően. Pedig a henna után ez az öko tojásfestő módszer gyerekjáték. Szó szerint...

Tovább