Az arc,-és testápoló olajok olykor elég borsos áron elérhetőek. Bár cseppenként fogynak el. Hogy sokáig élvezhesd biztonságosan jótékony hatásukat,ezekkel a tippekkel tartsd frissen őket:

A növényi olajok évezredek óta szolgáljáka hölgyek szépségét, a család egészségét. Az éppen elérhető zsiradékok (akár sertészsír, marhafaggyú, méhviasz,stb.) remek alapot adtak a gyógynövények hazsnálatához is, amikor bedörzsöléssel igyekeztek hatással lenni izomfájdalomra, sebekre. Gondolj bele, az emulziós technika (azaz víz+olaj összekapcsolása egy tégelyben speciális adalék segítségével) csupán 130 évvel ezelőtt vált elérhetővé ipari szinten. Addig mindenki azt használta, ami elérhető volt az élőhelyén. Néhány tehetős asszony jutott csupán hozzá luxus rózsaolajhoz, illókhoz vagy egyéb kivonathoz.

A növényi olajok finomítása és/vagy hidrogennizálása segít kitolni az eltarthatóságot, de alapvetően a finomítatlan olajok felbontás után 1 éven belül elhasználandóak! Egyes vajak jól bírják évekig is romlás nélkül, különösen ilyen :

-sheavaj

– kakaóvaj

– kókuszpámafélék olaja (kókusz, murumuru, babssu,egyéb)

Nézzük a tippeket,hogy bőrápolód sokáig friss maradjon:

#1: Tartsd/öntsd át sötét műanyagba vagy üvegbe.

#2: Ha lehet, használj cseppentőt, ne nyúlkálj bele a kezeddel.

#3: Adj hozzá néhány csepp E-vitamint, Rozmaring olajat vagy grapefruit mag cseppet. Mindhárom szuper antioxidáns, azaz a zsírsavak oxidációját segít megelőzni. Bőrödet pedig feltölti és harcol a ráncok ellen :). Fontos, hogy az adalék  értelemszerűen olajban oldódó legyen!

#4: Egyes illóolajok erős antioxidánsok és antimikróbás hatásúak: teafa, levendula, kamilla, rozmaring, kakukkfű, bergamott, hogy csak néhányat említsünk. A jóból is megárt a sok, ezért maximum 0,5%-os koncentrációig használd őket. Szemkörnyék vagy bababőr ápolóban ennél is kevesebbet tegyél!

+1: Amikor bőrápoló olajat vásárolsz, kérdezz rá, hogy kozmetikai minőségű -e? Tudtad például, hogy argán olajból létezik a konyhai felhasználásra szánt (azaz pirított szemekből sajtolt) és a kozmetikai (nyers magokból préselt) verzió? Ugyanígy avokádó olajból a finomított már nem ugyanúgy hat az igénybevett bőrre, mint a nyers, sötétzöld tesója. A jojoba olajat igazi bűn  finomított verzióban használni. Nézz rá ITT olaj kínálatunkra>>> https://mosomami.hu/category/Natur-vajak-olajok

Szépülj természetesen. Cseppről cseppre szebb bőr és haj a természet drogériájából 🙂